dimecres, 9 de maig del 2012

Ultra Trail Barcelona - 106km 4.500m D+


Avui comença la I Copa Catalana FEEC-LA FUMA de curses d’Ultraresistència, avui ens retrobem amb l’Ultra Trial de Barcelona. Per davant tenim 106km i 4.500m de desnivell positiu amb sortida i arribada a Sitges. Per davant tenim una cursa que deixa córrer molt, però que a la vegada exigeix de valent.



Prenem la sortida a les 7:00h, novament amb en Jordi Armengau al meu costat, novament ens espera una jornada on tocarà donar-ho tot una altra vegada. Veiem que hi ha corredors de molt nivell, fins hi tot n’hi ha vinguts de fora de Catalunya, amb la qual cosa encara ens hi haurem de fer més!!!



El principi del recorregut és majoritàriament per pista, això vol dir que no podem deixar de córrer ni un moment, pista i més pista i vinga a córrer... A les 2 hores de cursa estem desitjant que arribi alguna pujada que ens permeti caminar encara que sigui només un moment... Volem una bona pujada, sisplau!!!



Amb 3:27h arribem a Begues, és el km 31, aquí toca menjar una mica de sòlid i sense massa temps per descansar reprenem la marxa per tornar de nou aquí al cap d’uns 35km més. Sortim del poble de Begues direcció a Sant Climent del Llobregat, en una pujada ens avancen dos corredors que van corrent, “vols dir que no van massa fort Jordi???” “I tant, dubto que puguin aguantar aquest ritme gaire estona”. Al cap de poc ens trobem un d’aquests corredors estirant perquè té rampes, “potser hauràs d’afluixar el ritme company, que això és molt llarg...” Ens diuen que anem en la posició 25 i 26, ufffff quants corredors que tenim per davant!!! El cel està emboirat i tot i que fa una mica de xafogor, no fa la calorada de l’any passat ni de bon tros, menys mal!!!

A Torrelles de Llobregat hi ha una altre avituallament sòlid, portem 6:02h i una mica més de 50km. De moment anem força bé, ara ens espera una bona pujada, una d’aquelles que reclamàvem al principi, en Jordi es posa al davant i amunt sense contemplacions, encara hi forces a les cames i cal aprofitar-ho!!!

I ja som de nou a Begues, és l’hora de dinar, així que un platet de macarrons, una mica de fruita i sense massa temps per gaire més tornem a reprendre la marxa, a veure si podem avançar algun altre corredor en aquests 40km que ens separen de Sitges. Cada vegada serà més difícil, però ho intentarem!!!

Abans d’Olesa de Bonesvalls, veiem un corredor a la llunyania i que cada cop ens hi acostem més, a per ell!!! L’avancem, però al cap d’una estona ja està de nou darrera nostre, vaja, aquest ens donarà més feina del que semblava. Dos corredors més que també avancem, un d’ells es queda enrere, però l’altra s’uneix amb nosaltres, entre tots marquem un ritme bastant elevat, es comença a fer urgent trobar un avituallament. Un cop avituallats al km 84, els dos corredors que s’havien unit amb nosaltres ens marxen, un d’ells agafa un ritme molt fort que se’ns fa impossible de seguir, “hem despertat a la bèstia” em diu en Jordi.

“Ufff que es faran llargs aquests 20km que ens falten...” em diu en Jordi, “no home no, això ja ho tenim, tu distreu la ment i ja està!” li responc. “Vinga Jordi, que segons els meus càlculs, podem baixar de les 13:30h”. Aconseguim distanciar-nos dels 2 corredors que semblava que no podríem atrapar, els perdem de vista, sembla que ja no ens donaran més guerra.

Última pujada, quan arribem al capdamunt ja només ens separaran 4km de Sitges, es posa a ploure, em d’anar amb molt de compte de no relliscar amb les pedres molles que patinen molt, trepitgem l’asfalt, això ara sí que ja ho tenim. Últims metres i finalment arribem amb un temps de 13:29h en les posicions 11 i 12 i molt satisfets de la feina feta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada