dijous, 12 d’abril del 2018

UT Montseny - 74 km 4.500 m+


                Altra vegada dissabte 6:00 h i vestimenta de feina. Altra vegada per davant una jornada de les que tan ens omple viure plegats amb el gran d’en Jaume Folguera. Altra vegada corrent pel Montseny.

                Sortim tranquils. Molt tranquils. Sembla que potser fins hi tot massa tranquils, ja que més d’un es sorprèn de veure’ns en la posició on estem. La veritat és que ens preocupa més aviat poc la posició. L’objectiu només n’és un i és el de gaudir al màxim del dia d’avui. Aquesta és realment la nostra única preocupació. Bé, i que la meva màquina tampoc és que doni per massa més, no ens enganyem.

                Baixant cap al poble del Montseny ens trobem que ja anem sols amb en Jaume. Hostia! Això ja és com un dissabte qualsevol. Com un dissabte dels nostres. Bé, no del tot. Avui portem un número aquí a la cintura i ens falta la companyia de la nostra Boira. La primera cosa importa poc. La segona ja importa bastant més i es troba molt a faltar. Anem fent petar la xerrada. Avui potser tocaria xerrar una mica menys i pencar una mica més, però aleshores potser no en gaudiríem tant. Així que prioritzarem el gaudir.

                Finalment la meteo està sent molt més benèvola del que sembla que seria a mitjans de setmana. El cel està molt encapotat i bufa una mica de vent a les parts altes, però sembla que la cosa no passarà massa més d’aquí. Arribant a Sant Marçal cauen 4 gotes. No en són més de 4 que desapareixen ràpidament amb alguna ullada de sol que apareix. Aquí, una mala indicació en relació als productes sense gluten per en Jaume, fa que se’ns pugui complicar molt el dia. Esperem que l’error no acabi suposant una factura d’un cost excessivament elevat...


                La baixada de Coll Pregon a Viladrau és força exigent. Amb en Jaume coincidim que la d’avui serà una cursa d’una gran exigència muscular. Sens dubte, més exigent que d’altres curses amb un grau de tecnicitat molt superior. Serà que cada dia caminem més i correm menys. Serà que cada dia hi estem menys avesats a això de córrer massa estona seguida.

                A Viladrau, amb l’ajuda de l’Albet@, fem una bona carregada de dipòsit i sortim plens d’energia i de motivació. Al arribar a l’avituallament ens trobem un munt de corredors que en surten. La qual cosa confirma que tenim molta gent al davant. De fet, al principi diria que teníem més corredors davant que darrera. Definitivament cada dia sóc més tractor. Això sí cada dia gaudint-ne més!

                De camí cap al Matagalls la panxa d’en Jaume es comença a queixar. La panxa d’en Jaume manifesta seriosament el seu descontentament per la ingesta de gluten. Sort que en Jaume és un tiu molt dur. Tot i així sé que no ho està passant gent bé! Tot i així, aguanta, no es queixa i tira amunt.

                A Coll Formic, de nou l’Albet@ - la que no falla mai – ja la tenim a punt per donar-nos un cop de mà. Li comentem que si no hi ha res de nou, en unes 3 horetes hauríem de poder fer els poc més de 20 km que ens queden. Som-hi!

                Fem uns 5 o 6 km de pista on toca córrer. Sort que en aquesta ocasió el pendent ens és favorable (quan l’hem fet en sentit contrari se’ns ha fet bastant més feixuga...). En l’ascens fins al Pla de la Calma comencen a aflorar aquelles sensacions que tan enganxen. Aquelles sensacions de portar prop de 10 hores fent el que més ens agrada. Prop de 10 hores de les que anomenem de Pura Vida. 10 hores d’aquelles que ens emportarem a la caixa de pi i que ningú ens podrà prendre. 10 hores de plaer. 10 hores de màxima felicitat.

                La baixada del Sui fins a Cànoves la fem com bonament podem. La musculatura bastant fatigada no dóna per molt. Així que tocarà intentar conversar la màquina i procurar no trinxar-ho tot. Finalment, tot i els problemes físics sobrevinguts, creuem la línia d’arribada havent assolit l’objectiu marcat d’un inici. Gaudir al màxim d’una jornada de “les nostres”. Gaudir al màxim d’una molt bona jornada de de muntanya. Gaudint-la plegats. Avui la Boira no ha pogut gaudir-la amb nosaltres, però li compensarem i tant que li compensarem!

Màxima sincronització ;-)



                 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada